Winnaars FrontStage: Ar-Jane uit Geleen, Maxime x Glyn uit Gronsveld en Anna Nita uit Maastricht

Afbeelding: FrontStage

Singer-songwriter Ar-Jane uit Geleen, de zevenkoppige R&B-band rondom het Caribisch/Surinaamse duo Maxime Cathalina uit Gronsveld en Glyn Hoogvliets uit Sittard en zangeres Anna Nita uit Maastricht zijn de winnaars van de eerste editie van de nieuwe Zuid-Limburgse muziekwedstrijd FrontStage.

De drie winnende acts starten een traject waarmee zij zich met hulp van Zuid-Limburgse poppodia in 2021 samen presenteren op de popfestivals Mama’s Pride (Geleen), Bruis (Maastricht) en Daddy Cool (Heerlen).

Tijdens drie regiofinales, waarvan afgelopen zondag de laatste was, werden in totaal 15 inzendingen beoordeeld door de driekoppige jury Inge Danssen (Muziekgieterij), Sharik Derksen (Volt) en Kees van den Berg (Nieuwe Nor). De jury was unaniem over de potentie van de drie winnende acts en geeft ze de kans om volgend jaar drie keer op te treden in Limburg. Dit past binnen de ambitie van Mama’s Pride, de organisatie achter FrontStage, om tot een sterke samenwerking tussen de Zuid-Limburgse popfestivals te komen. Een ambitie die de provincie Limburg onderschrijft door het toekennen van 155.000 euro subsidie aan de organisatie.

Door onze verslaggeefster

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →