‘Ook Arriva-bussen moeten op vrijdag de nieuwe OV-route nemen’

Er is ook extra aandacht voor gevaarlijk gestalde fietsen.

Als de bussen van de Belgische maatschappij De Lijn tijdens de vrijdagmarkt in Maastricht voortaan via Boschstraat, Maasboulevard en Van Hasseltkade rijden in plaats van via Markt en Gubbelstraat, dan moet Arriva gewoon volgen.

Dat stelt de Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) in raadsvragen naar aanleiding van de maatregelen die de gemeente per direct heeft getroffen om de ‘chaotische verkeerssituatie’ op de Markt/Boschstraat/Kleine Gracht/Gubbelstraat tijdens de vrijdagmarkt te verbeteren. SAB is daar blij mee, maar vindt dat enkele maatregelen ook op andere dagen van toepassing zouden moeten zijn en dat om te beginnen de nieuwe regels op vrijdag tot 18.00 uur moeten gelden in plaats van tot 16.00 uur. ‘Dat is veel te vroeg, dan zijn er nog tal van bewegingen en activiteiten van de marktkooplui zelf.’

Lees ook: Maastricht treft maatregelen om ‘chaotische verkeerssituatie’ rondom vrijdagmarkt te verbeteren

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →