Verkoop seksartikelen krijgt vooral online een enorme boost

Bron © WijLimburg

Afbeelding: © Getty Images

In het tweede kwartaal is de verkoop van erotische spelletjes en seksspeeltjes die samen met de partner gebruikt kunnen worden met maar liefst 120% gestegen. De verkoop van condooms en SOA testen zijn in dezelfde periode daarentegen gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van CLS Healthcare BV.

De toename in de bestellingen nam vanaf het begin van de coronacrisis al toe. Vooral bij toys die paren samen kunnen gebruiken. Doordat Tinder ook op een laag pitje stond tijdens de lockdown, waren er duidelijk minder condooms en SOA testen nodig. De afname van one-night stands zorgde in de single doelgroep echter wel voor een flinke toename in de verkoop van seksspeeltjes die met name alleen gebruikt worden, zoals clitoris stimulerende vibrators (Satisfyers) bij de vrouwen en masturbators (Fleshlights) bij de mannen.

Vooral online
Bij Sexshop Maastricht, gevestigd aan de Grote Gracht, nam de verkoop pas na de lockdown weer toe. “De maanden maart tot en met mei waren enorm stil,” aldus een woordvoerder. “Daarna kreeg het pas een boost. Dat de cijfers van seksspeeltjes zo is toegenomen, komt vooral door de online verkoop. Vroeger waren in iedere stad diverse erotische winkels te vinden. Nu is dat aantal nihil. Er zijn ongeveer vijf grote partijen op internet die volledig de dienst uitmaken. Ja, wij hebben zelf ook een webshop, maar wij kunnen niet op tegen die grote jongens.”

Volgens de woordvoerder van Sexshop Maastricht heeft dat ook veel met privacy te maken. “En dat is logisch. Maar sinds de corona zien we zeker een toename van vrouwen en zelfs jongeren die nu wel naar binnen komen. Dat was in het verleden niet het geval. Daarbij gaat het om producten voor paren, maar ook voor singles. Mensen zijn door de kans op besmetting toch voorzichtig geworden en kiezen dan op een andere manier voor bevrediging. Stellen zoeken meer uitdaging en kiezen voor hulpmiddelen.”


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg