UPS investeert in distributiecentrum in Roermond om er miljoenen coronavaccins op te kunnen slaan

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

Het Amerikaanse UPS investeert extra in zijn distributiecentrum in Roermond. Hier moeten miljoenen vaccins tegen het coronavirus worden opgeslagen.

Dat heeft Anouk Hesen, directeur van UPS Healthcare Operations in Nederland, gezegd tegenover het persbureau Deutsche Welle, zo staat in Het Financieele Dagblad (FD).

„We maken ons klaar om de farmaceutische industrie te ondersteunen in de strijd tegen het covid-19-virus”, zegt Hesen in het FD. De verwachting is dat farmaceutische bedrijven al gaan beginnen met het produceren van nieuwe vaccins voor eigen risico. Ondertussen wordt gewerkt aan het verkrijgen van goedkeuring om ze te mogen gebruiken. Zodra die binnen is kunnen de vaccins vanuit Roermond snel worden verspreid naar de eindbestemmingen.

UPS investeert ook in eenzelfde soort opslagruimte in Louisville in Amerika. Op dit moment zijn, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, rond de 170 vaccins in ontwikkeling waarvan er ongeveer 30 in de testfase zitten.

In het distributiecentrum in Roermond varieert de temperatuur tussen de 2 en 8 graden. Er staan diepvriezers die kunnen worden ingesteld tot 80 graden onder nul.

De centra in Louisville en Roermond hebben een capaciteit van in totaal 600 vriezers, die elk 48.000 flacons kunnen opslaan.

Het is niet bekend welk bedrag er met de investering is gemoeid. UPS Roermond was maandag, ondanks herhaalde pogingen, niet bereikbaar voor het geven van een toelichting.

Door onze verslaggever

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →