Ook in Weert en Nederweert aandacht voor Wereld Alzheimer Dag

Afbeelding: ING Image

Wereldwijd wordt tijdens Wereld Alzheimer Dag (21 september) aandacht gevraagd voor de ziekte en de impact ervan voor de patiënt en zijn of haar omgeving. Dat gebeurde maandag ook in Weert en Nederweert. Beide gemeenten streven naar een dementievriendelijke samenleving.

Vertegenwoordigers van Punt Welzijn en RICK bezochten in Weert en Nederweert verschillende locaties waar veel senioren wonen en verrasten hen met een korte dans- en toneelvoorstelling. De voorstellingen waren gratis te bezoeken voor de bewoners en hun mantelzorgers. Punt Welzijn was op elke locatie aanwezig om informatie over dementie en mantelzorg te geven. Ook werd de dementiewaaier - een handige informatiefolder - uitgereikt aan wethouder Sterk van de gemeente Weert.

De waaier, waarin tips worden gegeven over hoe het beste om te gaan met Alzheimerpatiënten, is gratis verkrijgbaar bij Punt Welzijn. De folder is ook te bekijken op www.puntwelzijn.nl/dementie. Wie de dementiewaaier graag thuisbezorgd krijgt kan een mail met adresgegevens sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Nederweert