Roda in beroep tegen forse straf voor Falkenburg

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De KNVB heeft Roda JC-speler Erik Falkenburg een stevige schorsing opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel van afgelopen vrijdag.

De middenvelder moet vier duels missen, waarvan één voorwaardelijk. Roda JC laat het er niet bij zitten en gaat tegen de straf in beroep. Donderdagavond moet tijdens een beroepszitting blijken of de club in het gelijk wordt gesteld.

Lees ook: Erik Falkenburg beleeft nog niet veel plezier in Roda-shirt

Elleboogstoot

Erik Falkenburg kreeg vrijdagavond in het duel tegen FC Dordrecht na 70 minuten een rode kaart. De 32-jarige Roda-speler raakte een tegenstander met zijn arm tijdens een kopduel. Volgens scheidsrechter Laurens Gerrets was er sprake van een opzettelijke elleboogstoot, goed voor een directe rode kaart. Trainer Jurgen Streppel maakte na de straf voor Falkenburg zijn ongenoegen duidelijk kenbaar en werd daarop met twee gele kaarten naar de tribune gestuurd. Hij is voor één wedstrijd geschorst.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Door Jimmy Leenders

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →