Aantal coronameldingen met ruim zestig procent gestegen, ook meer ziekenhuisopnames

Bron © AD

Een medewerker van de GGD neemt een coronatest af. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

In de afgelopen zeven dagen zijn 13.471 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Vorige week meldde dat instituut 8265 gevallen, dus het aantal is met meer dan de helft gestegen.

Het aantal meldingen van mensen die met covid-19 zijn opgenomen op de verpleegafdeling van een ziekenhuis, steeg in de afgelopen week naar 152 meldingen. een week eerder waren dat er nog 92. De meeste ziekenhuisopnames zijn in de leeftijdscategorieën 55 tot 84 jaar. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 27 naar 53. Het RIVM meldde dinsdag ook 33 sterfgevallen. In de update van vorige week stonden 14 sterfgevallen.

Lees ook: WHO ziet recordaantal coronagevallen in week tijd

Voor de derde week op rij is er een sterke toename in het aantal besmettingen, meldt het RIVM. Ook het percentage positieve tests van de GGD testlocaties in afgelopen week ligt met 6,1 procent ‘flink hoger’ dan de week ervoor, toen er nog 3,9 procent van de testen positief terugkwam. Het aantal afgenomen testen in de GGD teststraten is nagenoeg gelijk gebleven.

Volgens de laatste berekeningen zijn er 104.437 besmettelijke personen in Nederland. In juli waren dat er volgens het RIVM een ‘paar duizend’.

Hoofdstad

Als eerste gemeente in Nederland is Amsterdam door de grens van 10.000 coronabesmettingen gegaan. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg dinsdag van 9962 naar 10.338, blijkt uit data van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Een op de tien besmette Nederlanders komt uit de hoofdstad.

Rotterdam staat in Nederland op de tweede plaats. Het aantal besmettingen daar kwam dinsdag uit op 8029. Op maandag stond de teller op 7898 gevallen. Den Haag telt 5717 geregistreerde besmettingen. De andere steden met meer dan duizend besmettingen zijn Maastricht, Utrecht, Tilburg, Nijmegen, Almere, Eindhoven en Breda.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →