Burgemeester Venlo sluit drugspanden in Blerick en Venlo

Afbeelding: ANP

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft onlangs twee panden in Blerick en Venlo voor een jaar gesloten. Dit nadat er een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid hard- en softdrugs werden gevonden.

In een woning aan de Straelseweg in Venlo werd op maandag 14 september een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een week later, op maandag 21 september, werd het bedrijfspand van Geerlings Metaalrecycling aan de James Cookweg in Blerick officieel gesloten na de vondst van een grote hoeveelheid drugs. Het bedrijf had een kort geding aangespannen tegen de sluiting, maar de rechter in Roermond besloot eerder deze maand dat directe sluiting toegestaan was.

Beide locaties zijn gesloten voor de duur van 1 jaar op grond van de Wet Damocles, die burgemeesters de mogelijkheid geeft drugspanden te sluiten.

Door redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Venlo