Politieauto op weg naar spoedmelding botst tegen vrachtwagen

Terwijl agenten het verkeer in goede banen probeerden te leiden, vond er in de buurt van de gedeukte politieauto een tweede ongeluk plaats. Afbeelding: De Limburger

Een politieauto die onderweg was naar een spoedmelding is woensdagochtend in Weert tegen een vrachtwagen gebotst.

Het verkeersongeval vond rond kwart voor tien plaats op de kruising van de Roermondseweg (N280) met de Ringbaan-Oost. De twee in de auto zittende agenten raakten daarbij lichtgewond, maar konden na een check door het ambulancepersoneel weer terug naar het bureau. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

De politieauto raakte zwaar beschadigd. Het is niet bekend waar de politieauto naar op weg was. Omdat de politie zelf betrokken was bij de aanrijding, wordt het onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk team uit een andere politie-eenheid.

Doordat de vrachtwagen midden op een kruispunt stil stond, ontstond er een onoverzichtelijke situatie. Terwijl agenten het verkeer in goede banen probeerden te leiden, vond er een tweede ongeluk plaats. Een bestuurder negeerde volgens de politie de aanwijzingen van agenten en botsten tegen een andere auto. Voor zover bekend raakte hier niemand bij gewond.

Politieauto op weg naar spoedmelding botst tegen vrachtwagen
Doordat de vrachtwagen midden op een kruispunt stil stond, ontstond er een onoverzichtelijke situatie. Foto: De Limburger
Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Weert