Aanbesteding van prestigieuze Leisure Lane gaat van start

De voorbeeldstrook van 4,5 meter breed van de toekomstige Leisure Lane bij Schinnen. Afbeelding: De Limburger

De Leisure Lane, een fietspad van 33 kilometer lengte en 4,5 meter breed. Wie die mag gaan aanleggen is nog even de vraag. Dezer dagen start de aanbesteding van het prestigieuze toeristische fietspad.

De route leidt van Schinnen, langs de kastelen Hoensbroek en Schaesberg, zandgroeves en de Wilhelminaberg in Landgraaf, de Anstelvallei in Kerkrade naar de Stoomtrein in Simpelveld.

Attracties

Aan de Stationssstraat in Schinnen is het oude Mijnspoorpad over een lengte van anderhalve kilometer al als voorbeeldstuk daartoe aangepast en aangelegd. Onderweg in Zuid-Limburg sluit het fietspad, uitgevoerd in hoogwaardig asfalt, aan op diverse attracties die langs de nabijgelegen Parkstad Buitenring te vinden zijn. Het fiets- en wandelpad moet in 2023 gereed zijn en kost ruim 22 miljoen euro.

Door onze verslaggever

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →
Heerlen