Limburgse dubbelslag bij Ironman

Youri Keulen © Orange Media

De Ironman in Maastricht heeft zondag een Limburgse dubbelslag opgeleverd. Youri Keulen uit Spaubeek won de wedstrijd over de olympische afstand bij de mannen, terwijl Maya Kingma uit Maastricht de beste was bij de vrouwen.

Door Tom van der Wilten

Keulen begon met een achterstand van een dikke minuut aan het afsluitende looponderdeel. De ontketende atleet uit Spaubeek raapte iedereen op en drie kilometer voor de finish was ook zijn laatste concurrent gezien. Met de handen voor het gezicht van ongeloof kwam hij over de finish.

Zijn collega uit het nationale team, Maya Kingma, had het een stuk makkelijker. De wereldtopper uit Maastricht had al na het zwemmen zo’n voorsprong dat ze het zich kon veroorloven om tijdens het fietsen en lopen te consolideren. Sarissa de Vries maakte het feest compleet door als tweede te eindigen.

    Meer lezen?

    Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

    Ik word abonnee

    Gerelateerde berichten

    Ander Nieuws