Britse miljonair overlijdt tijdens recordpoging in Porsche bij snelheid van 385 km/u

Eisenberg bij zijn Porsche. Afbeelding: Facebook Zef Eisenberg

De Britse miljonair en tv-presentator Zef Eisenberg (47) is donderdag overleden toen hij met een snelheid van bijna 400 kilometer per uur van de weg raakte en de auto omsloeg. Hij probeerde het Engelse autosnelheidsrecord op land te verbreken op de landingsbaan van een vliegveld waar hij in 2016 al bijna het leven liet.

Het ongeluk gebeurde op Elvington Airfield bij de Britse stad York. Eisenberg was een zelfverklaarde ‘snelheidsfreak’ en had volgens lokale media ongeveer 50 Britse en wereldsnelheidsrecords op zijn naam staan, waaronder een vermelding in het Guinness Book of Records.

Lees ook: Video: ‘Snelste vrouw op 4 wielen’ Jessi Combs komt om bij crash

Het snelheidsrecord dat Eisenberg wilde verbreken, staat momenteel op 334 kilometer per uur en werd al in 1970 gevestigd door coureur Tony Densham, schrijft Daily Mail. Volgens een bewaker van het vliegveld kwam Eisenberg om het leven toen zijn speciaal aangepaste Porsche 911 turbo met een 1200 pk sterke motor naast de landingsbaan terechtkwam en omsloeg. Aan de foto’s te zien was de auto speciaal aangepast met onder meer een remparachute.

Eisenberg, een voormalig bodybuilder en oprichter van sportvoedingsbedrijf Maximuscle, presenteerde eerder het programma Speed Freaks. De waaghals beleefde in 2016 nog een bijna fatale crash tijdens een recordpoging met 370 kilometer per uur op een door een straalmotor aangedreven motorfiets op Elvington Airfield. Het is niet bekend of hij het snelheidsrecord heeft verbroken.

Door Door Erik Kouwenhoven

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee