Koeman, Krol en Van der Sar bij genomineerden voor ‘Beste Elftal Ooit’

De Gouden Bal. Afbeelding: AD/EFE

De Gouden Bal voor de beste voetballer van het jaar wordt in 2020 niet uitgereikt, maar in plaats daarvan gaat France Football op zoek naar het beste elftal ooit. Het Franse voetbalmagazine heeft voor iedere positie tien spelers genomineerd. De ruim 170 voetbaljournalisten vanuit de hele wereld die mogen stemmen, kiezen per positie wie ze de beste speler aller tijden vinden.

Het moet leiden tot het ‘Ballon d’Or Dream Team’. France Football onthult maandag de genomineerde keepers en verdedigers, volgende week de middenvelders en op 19 oktober de aanvallers. Het Dream Team wordt geformeerd in een 4-3-3-opstelling. Volgens France Football gaat het in deze verkiezing niet om het aantal prijzen dat een speler heeft gewonnen, maar om zijn talent, klasse en invloed op het voetbal. In december wordt het ‘ultieme’ elftal gepresenteerd.

Organisator France Football besloot in juli om de verkiezing van de voetballer van het jaar voor het eerst niet door te laten gaan, omdat het vanwege de coronacrisis zo’n raar voetbaljaar was. Enkele nationale competities, zoals ook die in Nederland, konden niet worden uitgespeeld.

Sinds 1956 wordt ieder jaar de Gouden Bal uitgereikt aan de beste voetballer. De Engelsman Stanley Matthews was de eerste winnaar. Johan Cruijff en Marco van Basten wonnen de prestigieuze onderscheiding beiden drie keer, Ruud Gullit één keer.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat schot, paniekvoetbal om geen publiek meer toe te laten in stadions. Video: De Limburger

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee