Carnavalsvereniging Jocus schrapt alle activiteiten, geen stadsprins in Venlo

Dit seizoen geen Jocusprins in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus heeft donderdagavond, na overleg met het Venlose college van B en W, besloten om alle activiteiten voor het komende vastelaovesseizoen te schrappen. Ook roept Jocus, in tegenstelling tot haar eerdere voornemen, geen nieuwe stadsprins uit.

Het besluit volgt op de beslissing van de Limburgse veiligheidsregio’s; die besloten woensdag dat alle carnavalsevenementen waarvoor een vergunning vereist is, komend seizoen niet door mogen gaan vanwege het oplaaiende coronavirus en de daarmee gepaard gaande risico’s voor de openbare orde en de publieke gezondheid.

Lees ook: Verbod op grote evenementen carnaval: ‘Besluit is nog steeds niet in beton gegoten’

In eerste instantie wilde Jocus, met inachtneming van alle coronamaatregelen, komend seizoen kleinschalig vastelaovend gaan vieren in alle stadsdelen met de zusterverenigingen. Maar de laatste ontwikkelingen nopen de oudste vastelaovesvereniging van het land nu om alsnog een streep te zetten door de vastelaovend van 2021. In een persbericht noemt voorzitter en Vors Joeccius XI Roel Versleijen het een ‘historisch besluit’ dat met pijn in het hart genomen wordt. Wel brengt Jocus een cd uit met de winnende nummers van liedjesavond Opus Jocus. Tevens verschijnt de Träöt, het staatsorgaan van Jocus.

Lees ook: Tilburgse Martine verovert Venlose carnavalsharten tijdens Opus Jocus

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu

Gemeenteberichten