2,3 miljoen kijkers zien hoe Mariska in The Masked Singer Frans Bauer compleet verrast

© RTL

Het was niet Patricia Paay, niet Marianne Vos en ook niet Natasja Froger. De BN’er die vrijdagavond hoge ogen gooide in het muizenpak in The Masked Singer was niemand minder dan Mariska Bauer. Niet alleen een verrassing voor de bijna 2,3 miljoen kijkers, maar ook voor haar mannen thuis. ‘Wanneer heb je dit gedaan? Wanneer?’, reageerde Frans verbouwereerd.

Maxime Segers

Bauer omschreef zichzelf in het introductiefilmpje als iemand die veel heeft gereisd en ‘niet altijd op de voorgrond wil staan’ maar zei ook zeker geen grijze muis te zijn. Die hints maakten nog niets los bij juryleden Carlo Boszhard, Loretta Schrijver, Buddy Vedder en Gerard Joling. Ook na haar twee optredens (Mariska zong FRIENDS van Anne-Marie en Marshmello en Shake it Off van Taylor Swift) bleef het gissen voor de juryleden.

Lees ook: Wederom gokken geblazen in ’s lands grootste gemaskerde bal ‘The Masked Singer’

Waar Joling en Vedder aanvankelijk aan Marianne Vos dachten, zetten Schrijver en Boszhard in op Natasja Froger of Patricia Paay. Ook bij de laatste keuze om te gokken had niemand van het panel het bij het rechte eind. Zo zette Vedder zijn punten op Gaby Blaaser, werden zangeres Tabitha en schrijfster Heleen van Royen ook nog genoemd en bleef Schrijver aan Patricia Paay vasthouden. Boszhard kreeg net voor de onthulling toch spijt van zijn keuze. ,,Had ik nou toch gewoon Patricia Paay moeten doen? Het is Patricia Paay, je hebt gelijk”, zei hij tegen Schrijver.

Toen Mariska zich eenmaal bekendmaakte, schreeuwden de juryleden het uit. ,,Het is niet eerlijk! Het zijn niet de gouden platen van René, maar van Frans!” legde Boszhard de link. Ook Joling was met stomheid geslagen. ,,Jij maakt altijd zo schoon en alles is zo netjes door jou, ik ben niet op het idee gekomen dat je dit doet!”

© RTL

Verrassing

De onthulling van Mariska was niet alleen voor de juryleden een grote verrassing, in huize Bauer reageerden de heren net zo verbaasd. De blondine had namelijk aan niemand iets verteld over haar deelname aan The Masked Singer. Zelfs niet aan haar man Frans. De smoes die ze thuis gebruikte als ze weg moest om te repeteren? ,,Dan zei ik dat ik ging winkelen.”

Frans deelde na afloop van de kijkcijferhit, dat vrijdagavond zelfs van het Achtuurjournaal wist te winnen en daarmee op de eerst plek in de lijst van best bekeken programma’s belandde, een filmpje van de onthulling. Daarin is te zien hoe het gezin nietsvermoedend op de uitslag wacht. Het moment dat Mariska zichzelf bekendmaakt, springen haar zoons zelfs op. ,,Wat? Wanneer heb je dat gedaan? Wanneer heb je dat gedaan?!”, klonk het ongelovig uit Frans’ mond.

Top 5 kijkcijfers

  1. The Masked Singer 2.299.000
  2. Achtuurjournaal 1.899.000
  3. Half acht nieuws 1.366.000
  4. Jinek 1.296.000
  5. Zesuurjournaal 1.243.000

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws