Appeltjes uitdelen in Meijel in naam van boeren en tuinders

Afbeelding: Laurens eggen

De waarde van de boeren en tuinders laten zien en vooral laten proeven. Dat was de gedachte achter de actie van belangenverenigingen LLTB, LTO Noord en ZLTO om in het hele land tienduizenden appels uit te delen. Verzorgingshuis Sint Jozef in Meijel was één van de locaties.

Het fruit werd uitgedeeld bij onder meer verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken. „Wij zeggen niet voor niets boeren en tuinders houden Limburg gezond”, vertelt LLTB-voorzitter Léon Faassen. „Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”

De uitdeelactie maakt deel uit van Dutch Food Week, waarin voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.

Door Rob Dieleman

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Peel en Maas
  1. De artikels worden geladen...