Dier van de week: Pico en Bello

De haantjes Pico en Bello. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van er één in het zonnetje. Deze week stellen we je voor aan Pico en Bello. Dit zijn twee kleine, nog jonge krielhaantjes die bij een verhuizing zijn achtergebleven.

Vertel eens wat meer over dit duo.

„Pico en Bello zijn krielhaantjes. Ze zijn nog jong en klein maar worden ook niet zo heel groot. Ze kraaien nog niet, maar zullen dit in de toekomst wel gaan doen. Krielhanen maken niet veel geluid, waardoor dit soort kleine haantjes makkelijker te houden is. Pico en Bello zijn erg tam en vermaken zich goed met elkaar. We zoeken daarom voor hen een plek waar ze samen naartoe mogen verhuizen.”

Wat is nodig om kippen te houden?

„Kippen krijgen graag dagelijks vers water en voer. Je maakt ze blij met stukjes groenten en fruit maar ook een hapje pasta of rijst valt meestal goed in de smaak. Je kunt ervoor kiezen om ze los door de tuin te laten lopen of om hen in ruime ren te houden. Voor de nachten is het belangrijk dat ze kunnen schuilen voor roofdieren. Dat kan in een schuur of nachthok zijn. Zorg voor stro als bodembedekking en een zitstok om op te slapen.”

Wat voor baas zoek je?

„We plaatsen Pico en Bello bij een eigenaar waar ze door de tuin of op het erf mogen scharrelen. Ze kunnen met z’n tweetjes geplaatst worden of bij iemand die meerder hennen heeft.”

Heb jij een plekje voor dit duo? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Beek