Video: Bewoners zien paard in zwembad staan in achtertuin

De brandweer heeft donderdag net voor middernacht een paard uit een zwembad gered in de achtertuin van een woning in Meterik.

Het ging om een eenjarig veulen. Het dier was door een omheining geklommen en een achtertuin ingelopen. Uiteindelijk kwam het veulen in het zwembad terecht.

Het water in het zwembad was niet diep, waardoor het dier kon blijven staan en zo het hoofd boven water kon houden. De bewoners probeerden het paard naar een hoek van het zwembad te drijven waar een stenen trap stond. Toen dat niet lukte, alarmeerden ze de brandweer.

Brandweerlieden hebben door twee blusslangen onder het paard te doen, het dier naar de trap en zo uit het zwembad gekregen. De eigenaresse van het veulen was flink geschrokken en zal het dier voorlopig op stal houden.

Voor zover bekend raakte het dier niet gewond bij het avontuur.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →