Mondkapjesplicht mogelijk half november ingevoerd

Bron © ANP

Afbeelding: ANP

Het dragen van mondkapjes in de openbare binnenruimte wordt mogelijk vanaf half november verplicht. De regeling wordt meegenomen in de spoedcoronawet die de Eerste Kamer op 26 oktober behandelt, zei zorgminister en vicepremier Hugo de Jonge vrijdag na de wekelijkse ministerraad. De Jonge verving premier Mark Rutte.

„We bereiden een ministeriële regeling voor onder die wet. Dat is de snelste manier om het juridisch geregeld te krijgen. Als we dan heel erg haast maken met de invoeringsdatum, dan zou die half november daadwerkelijk als een plicht kunnen worden ingevoerd”, zei De Jonge. „Maar tot die tijd: gewoon een mondkapje op.”

De spoedwet moet de coronamaatregelen die het kabinet tot dusver trof een steviger juridische basis geven. Nu worden nog beperkingen opgelegd via noodverordeningen.

De Tweede Kamer heeft al ingestemd met de coronawet.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →