Jonge grotlopers gepakt bij internationale controle in Sint-Pietersberg

Afbeelding: Johannes Timmermans

Zes jonge Rotterdammers zijn zaterdagavond gepakt in de grotten onder de Sint-Pietersberg. Ze krijgen een zware boete, oplopend tot 550 euro.

De jongelingen, tussen 16 en 18 jaar oud, werden betrapt bij een gecombineerde actie van Nederlandse en Belgische handhavers. Tegenover De Limburger, die aanwezig was bij de actie, verklaarden de Rotterdammers dat ze ‘de grottekeningen wilden bekijken en van de natuur genieten’.

Lees ook: Avondje in de spooky grotten onder de Sint-Pietersberg duur bekocht: ‘We wilden de Limburgse bergen eens zien’

De jongeren, drie jongens en drie meisjes, liepen zaterdagavond rond half elf tegen de lamp. Ze waren het grottenstelsel binnengegaan via het Plateau van Caestert aan Belgische zijde, nabij Kanne. De controle werd uitgevoerd door Nederlandse en Waalse boswachters en politieagenten uit Riemst. In totaal werden twintig handhavers opgetrommeld. De Nederlandse handhavers controleren in het kader van het samenwerkingsconvenant Samen Sterk in Limburg (SSIL) tussen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Limburgs Landschap, de Provincie Limburg en de politie. Illegaal betreden van de grotten is verboden vanwege verstoring van natuur en milieu, bescherming van het cultureel-historisch erfgoed en omwille van het gevaar.

Door Sjors van Beek

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →