Coronavirus vastgesteld bij nertsenhouderij in Meerlo

Foto ter illustratie. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Bij een nertsenbedrijf in Meerlo zijn besmettingen met corona vastgesteld. De fokkerij telt 7000 moederdieren. Alle nertsen worden afgemaakt. Het bedrijf in Meerlo is al het 68e nertsenbedrijf waar het virus is ontdekt.

Eind augustus werd bekend dat minister Carola Schouten (Landbouw) heeft besloten dat de nertsenhouderij op 1 maart volgend jaar moet stoppen, drie jaar eerder dan gepland. Er is een stoppersregeling opgetuigd, die in de praktijk neerkomt op een vergoeding van 1,5 miljoen voor elke fokker die zijn bedrijf nu opdoekt.

De regeling is niet onomstreden. De petitie ‘Doe mij dan ook maar een miljoen’ is intussen bijna 19.000 keer getekend.

Nederland telt volgens de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) 160 nertsenhouderijen. De dieren worden gefokt om hun pels. Volgens de NFE gaan er tussen de 10 tot 40 nertsenpelzen in een bontjas.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen