Politie deelt beelden van inbraak met hamer op tankstation Sevenum

Stills van de bewakingsbeelden met het signalement van de twee inbrekers. Afbeelding: Politie Limburg

De politie heeft bewakingsbeelden gedeeld van een inbraak in Sevenum in mei dit jaar. Twee personen gebruikten bij deze kraak een voorhamer.

De inbraak vond in de nacht van maandag 11 mei plaats bij een tankstation aan de Venloseweg in Sevenum. De bewakingsbeelden worden nu gedeeld, omdat het Openbaar Ministerie (OM) daarvoor nu toestemming heeft verleend.

Rookgenerator

Op de beelden is te zien hoe twee personen met een sloophamer een ruit van het tankstation inslaan om binnen te komen. Volgens de politie werd daardoor ‘aanzienlijke schade’ aangericht aan het pand. Door het alarm wordt een rookgenerator geactiveerd. Dat schrikt de inbrekers zodanig af, dat ze zonder buit naar buiten vluchten en er op een scooter vandoor gaan.

Donker gekleed

De twee verdachten waren allebei donker gekleed en droegen gezichtsbedekking. De eerste inbreker droeg een grijze broek en een grijze trui met capuchon. Inbreker nummer twee droeg een spijkerbroek met zwarte riem, een zwarte jas en zwarte handschoenen met rode opdruk.

Getuigen

De politie zoekt mensen die de twee verdachten herkennen op de beelden of meer informatie kunnen geven over de inbraak. Contact opnemen met de politie kan via 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Door Kim Jacobs

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →