Spookrijder opgespoord, vrouw (69) is rijbewijs voorlopig kwijt

Spookrijder bij Eindhoven. Afbeelding: Screenshot Dumpert

De spookrijder die vrijdag voor chaos en gevaarlijke taferelen zorgde op de snelweg bij Eindhoven is opgespoord. Volgens een politiewoordvoerster gaat het om een 69-jarige vrouw uit Bergeijk. Haar rijbewijs is ingevorderd.

De vrouw reed afgelopen vrijdag net voor 14.00 uur dwars tegen het verkeer in. Een aantal keer ging dat bijna mis. Beelden van die actie, opgenomen door een dashcam, werden op filmpjessite Dumpert gezet.

Te zien is hoe een Twingo ter hoogte van een afslag richting Tilburg de verkeerde kant op rijdt. Een vrachtwagen moet naar rechts uitwijken om een botsing te voorkomen. Het scheelt vervolgens niet veel of een voertuig dat daarachter rijdt, knalt tegen de spookrijder aan. Ook op een andere rijstrook moet het verkeer een extra draai aan het stuur geven om niet te botsen.

Bekijk ook video: Spookrijder veroorzaakt chaos op snelweg bij Eindhoven

Kleerscheuren

De bestuurder van de Twingo krijgt het (voor zover bekend) zonder kleerscheuren voor elkaar zijn voertuig op de vluchtstrook te rijden. Ook weer in tegengestelde richting. Wat er daarna is gebeurd, is helaas niet bekend. ,,Er is onderzoek gedaan naar het filmpje en de collega’s van basisteam de Kempen en de Landelijke eenheid hebben de bestuurder weten te achterhalen”, laat een politiewoordvoerster weten. ,,Het gaat om een 69-jarige vrouw uit Bergeijk. Haar rijbewijs is ingevorderd.”

Er volgt nog een onderzoek naar de rijgeschiktheid van de vrouw.

Door Ties Cleven

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu