Uitslaande brand in loods met luchtkussens in Obbicht: meerdere gasflessen ontploft

Een uitslaande brand heeft donderdagavond een loods verwoest in Obbicht. Bij de brand zijn meerdere gasflessen ontploft.

De brand brak even voor acht uur uit in een loods van vijftien bij tien vierkante meter aan de Koestraat. In het pand lagen luchtkussens opgeslagen. Ook waren er propaanflessen aanwezig. Meerdere flessen zijn ontploft. Dat zorgde niet voor extra schade.

De loods bevond zich achter een woning. De brandweer, die met meerdere voertuigen ter plekke was, probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg op aangrenzende percelen. Brandweerlieden lieten de loods zelf gecontroleerd uitbranden.

Rookontwikkeling

Vanwege de flinke rookontwikkeling werd bewoners in de buurt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. „Blijf uit de rook”, waarschuwde de brandweer.

Vier personen die rook hadden ingeademd zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Voor zover bekend raakte verder niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →