Tegenstanders pedofilie demonstreren op Jaarbeursplein

Demonstratie Save The Children, twee weken geleden. © District8

Naar schatting vijfhonderd demonstranten komen zondagmiddag naar het Jaarbeursplein in Utrecht om te protesteren tegen pedofilie. Aanleiding is de heroprichting van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel bekend als de pedopartij.

Organisatie Save All Kids houdt dit „vreedzame” protest omdat ze „tegen de acceptatie en normalisering van pedofilie” is. Bovendien wil de groep dat de PNVD weer ophoudt te bestaan. De partij werd deze zomer opnieuw opgericht. De partij pleit onder meer voor legalisering van seks met minderjarigen. Ook staat in het partijprogramma dat ze kinderpornografie niet langer strafbaar wil laten zijn.

Lees ook: Groot verdriet bij pedofiel Ben (53) door pedopartij: ‘Ik vrees voor meer geweld’

De organisatie die juist kinderen zegt te beschermen tegen pedofielen, probeert het protest positief te houden. Agressieve toe- of uitspraken wil ze vermijden. „Laten we positief worden gehoord”, zo roept ze op. Eerder demonstreerde de groep in Den Haag. Toen kwamen ongeveer honderd mensen opdagen, onder wie leden van motorclubs. Save All Kids heeft laten weten dat ook in Utrecht leden van motorclubs aanwezig zullen zijn.

Politie en gemeente zien erop toe of de betogers de coronaregels goed in acht nemen. Save All Kids moet een eigen ordedienst hebben die erop toeziet dat mensen afstand houden en passanten bij het centraal station de vrije doorgang geven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws