Man doodgeschoten vlakbij Kerkrade, mogelijk geweld tussen motorbendes

Afbeelding: De Limburger

De Duitse politie heeft een man gearresteerd voor betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij die zaterdag plaatsvond in de grensplaats Alsdorf, vlakbij Kerkrade. Ook het vermoedelijke wapen is gevonden.

Het slachtoffer is een 32-jarige man die zaterdagavond aan de Übacher Weg werd beschoten. Er zou ruzie zijn ontstaan in een groep. De politie onderzoekt of het mogelijk gaat om geweld tussen motorbendes.

Lees ook: Zes jaar na de arrestaties start in 2021 het Bandidosproces tegen twintig leden

Het slachtoffer zou lid zijn van de Red Devils, een supportclub van de Hells Angels die ook in Limburg voet aan de grond heeft. Begin mei 2015 ontstond in Sittard een vechtpartij tussen Bandidos en Red Devils bij bikercafé Dug-out. Daarbij werd ook geschoten.

Man doodgeschoten vlakbij Kerkrade, mogelijk geweld tussen motorbendes
Foto: Ermindo Armino

Veertien verdachten werden opgepakt. Die komen in de lente van 2021 voor de rechter tijdens een megastrafzaak tegen in totaal 20 Bandidosleden.

Lees ook: Reconstructie schietpartij Sittard: paniekreactie was redding voor Anthy P.

Een van hen werd zaterdagavond 12 september 2020 gewond aangetroffen op de oprit van een woning aan de Bradleystraat in de Sittardse wijk Limbrichterveld. Het gaat om Anthmar (38) ‘Anthy P’ die beschoten bleek te zijn.

De Duitse politie vermoedt dat er al langer spanningen waren die tot de schietpartij in Alsdorf hebben geleid. De verdachte zou inmiddels een verklaring hebben afgelegd, maar daarover zijn inhoudelijk geen mededelingen gedaan.

Door Stefan Gillissen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Kerkrade