11devande11de zoekt 99 digitale toeschouwers die kans maken op een privéconcert

Afbeelding: Peter Schols

Nu de 11devande11de in Roermond live niet door kan gaan zoekt de Sjeng Kraft Kompenei 99 toeschouwers voor hun digitale alternatief. Deze vastelaovesvierders maken zelfs kans op een coronaproof thuisconcert.

Geen twintigduizend toeschouwers, geen tweeduizend, geen tweehonderd en ook geen twintig. De 11devande11de wordt dit jaar digitaal gevierd. Het evenement van de Sjeng Kraft Kompenei dat komende woensdag voor het eerst in Roermond zou plaatsvinden wordt verplaatst naar de L1-studio’s.

Vanaf elf uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds zendt de regionale omroep die dag vastelaovesbeelden uit: beelden van voorgaande edities, eerder opgenomen interviews en optredens uit het archief.

Artiesten

Om zes uur ’s avonds volgt er dan een twee uur durende live-uitzending met Limburgse artiesten vanuit de studio in Maastricht. Zonder dat daar live toeschouwers bij aanwezig zullen zijn. „Om toch iets van vastelaovessfeer te creëren gaan we werken met digitaal publiek”zegt Levi Duijkers van de Sjeng Kraft Kompenei. „Net als bij online vergaderingen via Zoom en Teams kunnen deze toeschouwers de uitzending vanachter hun webcam bijwonen.”

Uit de mensen die zich hiervoor uiterlijk zaterdag 7 november aanmelden op de website van de Sjeng Kraft Kompenei kiest de organisator uiteindelijk 99 personen die tijdens de optredens van de artiesten op schermen in de studio geprojecteerd zullen worden. „We verwachten wel van hen dat ze er een feestje van willen maken; zich verkleden en alle liedjes die ze kennen voluit mee zullen zingen.”

Goodiebag

In ruil daarvoor krijgen de uitverkorenen allen een genummerde goodiebag thuisbezorgd met iets te eten en te drinken erin en enkele gadgets erin zegt Duijkers. „Daarnaast maken zij tussen de optredens door kans op enkele leuke prijzen in een soort van online tombola.”

Ook gaan er camerateams van L1 op pad die spontaan bij enkele aangemelde vastelaovesgekken zullen binnenvallen. „In een enkel geval vergezeld van een Limburgse artiest die dan een coronaproof privéconcert zal geven.”

De digitale 11devande11de wordt net als de eerdere liveversies traditiegetrouw afgesloten met een optreden van Beppie Kraft. „Normaal laten we artiesten vrij in de nummers die ze willen zingen. Met één uitzondering: Beppie sluit zoals altijd even voor achten af met Heer späölde accordeon.”

Door Ronald Colée