Limburgse inzamelactie winterjassen in 24 gemeenten

Het uitpakken van ingezamelde jassen in Maastricht vorig jaar. Afbeelding: archief Johannes Timmermans

Samen met 23 andere gemeenten doet Weert weer mee aan de Limburgse jasseninzamelactie ‘Geef een jas en verwarm een hart’. Tot 20 november kunnen jassen worden ingeleverd.

De actie maakt deel uit van de regionale actie van de stichting Samen voor Maastricht. De winterjassen worden ingezameld voor mensen die het wat minder hebben. Wie een jas doneert, kan in een jaszak een briefje of kaartje achterlaten met een hartverwarmende boodschap.

Lees ook: Maastrichtenaren zamelen ruim 5000 jassen in voor minderbedeelden

In samenwerking met onder meer de Weerter Sponsorwinkel krijgen de jassen een tweede leven en komen zo terecht waar ze nodig zijn. Jassen kunnen, verpakt in een plastic tas, in kledingcontainers in Weert worden ingeleverd. Voor deze actie staat er ook een kledingcontainer bij het Weerter gemeentehuis. Totaal zijn er zo achttien inzamelpunten in Weert.

In andere gemeenten is meestal één locatie waar de jassen kunnen worden ingeleverd, klik hier voor de inzamelpunten.

De overige gemeenten waar ook ingezameld wordt zijn: Beek, Beekdaelen, Beesel, Brunssum, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg, Venlo en Venray.

Door Erwin Schmidt

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten