SGP wil 1000 euro ‘babybonus’ bij geboorte vierde kind

SGP-partijleider Kees van der Staaij. 

SGP-partijleider Kees van der Staaij. © ANP/Bart Maat

Gezinnen die een vierde baby verwelkomen, moeten volgens de SGP een bonus van 1000 euro krijgen. Daarmee kunnen zij bijvoorbeeld ‘de aanschaf van een grotere gezinsauto’ betalen, zo staat in het vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma. Vier jaar geleden stelde de orthodox-christelijke partij nog zo’n ‘babybonus’ voor bij de geboorte van het eerste kind.

Ook de kandidatenlijst werd vanmiddag gepresenteerd: de top-3 bestaat uit de huidige fractie: op 1 staat partijleider Kees van der Staaij, op 2 staat Chris Stoffer - die in 2018 tussentijds de Tweede Kamer in kwam - en nestor Roelof Bisschop staat op 3. Campagneleider André Flach (44) staat op plek 4. Er staan geen twintigers en dertigers in de top-5, waar jongeren vorige week voor pleitten op deze nieuwssite. De eerste twintigers staan op plek 10 (wethouder Nathanaël Middelkoop) en 11 (SGP-jongeren-voorzitter Arie Rijneveld).

Lees ook: SGP wil alternatief voor euro maar schrikt terug voor ‘Nexit’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws