Het verhaal van Nicky Verstappen aflevering 7: ‘De rechtszaak’

Een schuchtere 11-jarige jongen uit Heibloem die van voetballen houdt en in een Ajax-pyjama slaapt. Op 11 augustus 1998 wordt hij tijdens een zomerkamp dood gevonden op de Brunssumerheide. Zijn ouders zijn ontroostbaar. Heibloem is geschokt. De gemeenschap is gebroken.

Meer dan 20 jaar later is het nog steeds een raadsel wat er met het jongetje is gebeurd. Toch lijken antwoorden nu eindelijk binnen handbereik. Na het grootste DNA-onderzoek dat Nederland ooit kende, brak de zaak plots open. En kwam er opeens een verdachte bovendrijven: Jos Brech. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter. Zou hij meer kunnen vertellen over de laatste uren van Nicky?

Verslaggever Judith Janssen vertelt in deze podcastserie over de afgelopen 22 jaar in ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’.

Luisteren?

Luister aflevering 7 ‘De rechtszaak’ hieronder of via Apple Podcast, Spotify en andere podcast-apps.

Wil je meer horen? Klik hier om alle aflevering te luisteren.

Aflevering 7: De rechtszaak

Jos Brech heeft een geheim. Een geheim dat hij na zijn arrestatie in 2018 op papier zette en in de kluis legde bij zijn advocaat, Gerald Roethof. Daar bleef het veilig bewaard. Tot nu. Op de eerste dag van het inhoudelijke proces, op maandag 28 september 2020, vertelt Jos Brech wat hij weet over de dood van Nicky Verstappen. Niet live in de zaal, maar in een videoboodschap. Zijn verklaring is het meest opzienbarende wapenfeit van de zeven dagen durende behandeling.

Maar geeft zij ook antwoorden op die ene vraag? Wat is er met Nicky gebeurd toen hij verdween van het jeugdkamp?

Moeder Berthie en zus Femke leggen in de rechtbank emotionele verklaringen af, terwijl ze Brech recht in zijn ogen aankijken. Het zorgt voor kippenvel. De officieren van justitie laten hun strafeis horen. Wat denkt raadsman Roethof ervan?

Deze podcast is gemaakt door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters. Paul Bots en Claire van Dyck, de verslaggevers die het dossier al jarenlang volgen, controleerden de feiten.

Door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Leudal

Gemeenteberichten