René Brienen opent pop-up restaurant in Venrays hotel

Bron © WijLimburg

Afbeelding: © iStock

Sterrenkok René Brienen van Brienen aan de Maas gaat drie dagen per week voor hotelgasten koken in De Witte Hoeve in Venray. In ieder geval tot het nieuwe jaar, maar dat zou best eens langer kunnen zijn.

Twee ondernemers: de ene heeft een restaurant dat dicht is door corona, de andere 30 hotelkamers maar geen restaurant waar de gasten kunnen eten. Aangezien hotelgasten wél in hotels mogen eten, ontstaat er door samenwerking een typische win-winsituatie. “Wij hebben 9 feestzalen, maar daar is al maanden geen feest meer geweest”, zegt Nen Vosse van De Witte Hoeve. “En we mogen wel hotelgasten ontvangen, maar waar moeten ze eten? Alles is dicht. Dat verandert nu René hier komt koken.”

Binnenplaats
De Witte Hoeve heeft namelijk geen restaurant, maar wél een keuken. “Wij huren normaal cateraars in, dus die keuken is niet actief in gebruik”, aldus Vosse. Brienen kent de keuken, want zo’n 15 jaar geleden kookte hij er een keer met de bekende, in 2011 overleden tv-kok Cas Spijkers. “De binnenplaats hebben we ingericht als restaurant”, aldus Vosse. “Hier kunnen de gasten straks in kerstsfeer genieten van een 5-gangendiner.”

3 dagen per week
De nieuwe formule is voorlopig tot en met oud en nieuw iedere vrijdag, zaterdag en zondag open. Er is per dag plaats voor maximaal 30 gasten, zij boeken voor overnachting inclusief diner. “We zien wel hoe het loopt”, aldus Vosse. “Als het aanslaat, gaan we volgend jaar misschien wel door.”


De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg