Vmbo’ers leren solliciteren bij aftrap JINC Sittard-Geleen

Twee DaCapo College-leerlingen luisteren aandachtig. Afbeelding: DaCapo College

Tachtig leerlingen van het DaCapo College aan de Havikstraat in Sittard hebben donderdag les in solliciteren gekregen. Niet van hun leraar, maar van mensen uit de praktijk: acht professionals uit het bedrijfsleven maakten tijdens rollenspellen duidelijk hoe je een goede stageplek of bijbaan verovert.

Voor JINC, een non-profitorganisatie die opkomt voor jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand, was het de eerste activiteit in de gemeente Sittard-Geleen. Behalve sollicitatietrainingen, verzorgt de organisatie ook bliksemstages. Tijdens deze korte bedrijfsbezoeken steken de kinderen de handen uit de mouwen op zoveel mogelijk afdelingen, zodat ze ervaren wat ze leuk vinden en wat bij ze past.

Kansen

Angelique Middeldorp, vestigingsmanager van JINC in Zuid-Limburg, kon niet wachten om in Sittard-Geleen aan de slag te gaan. “Ook in deze regio groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen”, zegt ze. “We willen hen een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als ieder ander. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 65.000 jongeren per jaar. Door die ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

De acht professionals uit het bedrijfsleven die donderdag de sollicitatieles verzorgden, werken bij Mediahuis Limburg, Haan Industrial Group, Boels, Auto Zuyd, Fibrant, Accenture, Arriva en Gemeente Sittard-Geleen.

Vmbo’ers leren solliciteren bij aftrap JINC Sittard-Geleen
Verschillende professionals deelden hun kennis met de schooljeugd. Foto: DaCapo College
Door redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten