Gewonde vrouw met golfkarretje uit mergelgroeve in Sibbe gehaald

Afbeelding: Kazerne Valkenburg aan de Geul

De brandweer in Zuid-Limburg heeft zaterdag met een golfkar een gewonde vrouw uit een mergelgroeve in Sibbe gehaald. De vrouw was tijdens een fietstocht gevallen, kon niet meer opstaan en lang zo ver in de grot dat een ambulance haar niet kon bereiken.

Op de Facebookpagina van Kazerne Valkenburg aan de Geul doet de brandweer het bijzondere verhaal. Tijdens een toeristisch fietstochtje in een mergelgroeve in Sibbe viel de vrouw, op bijna een half uur lopen vanaf de ingang. De ambulance kon daardoor niet bij haar komen.

Gewonde vrouw met golfkarretje uit mergelgroeve in Sibbe gehaald
Foto: Valkenburg aan de Geul

De brandweer werd ingeschakeld, en samen met het ambulancepersoneel werd besloten de vrouw op een brancard te leggen en deze vast te maken op een golfkarretje. Het slachtoffer werd intussen verzorgd door een huisarts, die ook deelnam aan de fietstocht. Toen de vrouw de grot uit was, is ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Door Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen