Gewonde vrouw met golfkarretje uit mergelgroeve in Sibbe gehaald

Afbeelding: Kazerne Valkenburg aan de Geul

De brandweer in Zuid-Limburg heeft zaterdag met een golfkar een gewonde vrouw uit een mergelgroeve in Sibbe gehaald. De vrouw was tijdens een fietstocht gevallen, kon niet meer opstaan en lang zo ver in de grot dat een ambulance haar niet kon bereiken.

Op de Facebookpagina van Kazerne Valkenburg aan de Geul doet de brandweer het bijzondere verhaal. Tijdens een toeristisch fietstochtje in een mergelgroeve in Sibbe viel de vrouw, op bijna een half uur lopen vanaf de ingang. De ambulance kon daardoor niet bij haar komen.

Gewonde vrouw met golfkarretje uit mergelgroeve in Sibbe gehaald
Foto: Valkenburg aan de Geul

De brandweer werd ingeschakeld, en samen met het ambulancepersoneel werd besloten de vrouw op een brancard te leggen en deze vast te maken op een golfkarretje. Het slachtoffer werd intussen verzorgd door een huisarts, die ook deelnam aan de fietstocht. Toen de vrouw de grot uit was, is ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Door Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu