Finale LVK komt toch op televisie

De afgelopen finale van het LVK in Echt. Afbeelding: Peter Schols

Behalve een radiofinale komt er toch een tv-finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Dat meldt het bestuur van de stichting op haar facebookpagina.

De finale (zowel op radio en tv) vindt een week later op vrijdag 5 februari 2021 plaats. Het gaat hier niet om een live-finale met artiesten en publiek, maar een uitzending waarbij filmpjes worden getoond van de finalisten die in hun eigen woonplaats in de buitenlucht een optreden geven.

Finale

De overige planning blijft gehandhaafd: op zaterdag 12 december buigt de vakjury zich over de inzendingen en op maandag 14 december wordt bekendgemaakt welke 45 liedjes zijn doorgedrongen tot de drie halve finales op 8, 15 en 22 januari. Deze halve finales worden alléén via L1-Radio uitgezonden waarna luisteraars via stemrondes hun sms-stem kunnen uitbrengen.

Lees ook: LVK 2021 krijgt finale op radio: artiesten zijn teleurgesteld

Op de finaleavond zelf, vrijdag 5 februari 2021, heeft ‘het volk’ wederom de kans om zijn stem uit te brengen. Deze tv-finale wordt een mengeling van de opgenomen optredens, interviews en oude LVK-fragmenten.

Het nieuws dat de tv-finale toch doorgaat, volgt een kleine twee weken nadat er commotie is ontstaan toen het bestuur van het LVK aankondigde de finale alleen op de radio uit te zenden. LVK-artiesten reageerden destijds teleurgesteld.

Lees ook: CDA roept hulp in van provincie om LVK-finale tóch op televisie te krijgen: ‘potverdorie neem ons niet weer iets af’

Dat de finale toch wordt uitgezonden op televisie is volgens het bestuur het resultaat van intensief overleg waarbij ook een vertegenwoordiging van de artiesten betrokken is geweest.

Door Kristel Schreurs

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Roermond