Politie krijgt pot witlof na misverstand over hennepplantage in Geleen

De geste van de witlofkwekerij. Afbeelding: Facebook/Politie Westelijke Mijnstreek

De Geleense politie heeft van een kwekerij een pot witlof gekregen. Een ludieke actie, die een knipoog is naar een misverstand enkele weken geleden, toen een woning werd binnengevallen omdat daar een hennepplantage zou zijn. Het enige wat werd aangetroffen waren emmers witlof.

Witlofkwekerij Lof BV zag er de humor wel van in en stuurde een pot witlof, een handleiding voor het kweken van de groente en een paar recepten. Ook mogen de agenten zodra corona dat toelaat een bezoek brengen aan de kwekerij.

Lees ook: Vermoedelijke hennepkwekerij in Geleen blijkt witlofkwekerij

Uit metingen van het energiebedrijf zou zijn gebleken dat er bij de betreffende woning in Geleen sprake was van stroomdiefstal. Reden voor een bezoek, vond de politie. Ter plekke vonden de agenten achter een schot in de kelder slechts een kleine witlofplantage, de hobby van de heer des huizes.

Lees ook: Bewoonster huis met ‘witlofplantage’ overrompeld door alle aandacht

Door Nick Bruls

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Sittard-Geleen