Code rood in Maastricht: dringende oproep om niet naar de stad te komen

De gemeente Maastricht heeft zondagmiddag wegens te grote drukte voor de binnenstad code rood afgekondigd. Het is er te druk, mensen kunnen de anderhalve meter afstand niet meer bewaren.

De gemeente roept mensen op om niet meer te komen. Als mensen toch blijven komen, dan gaat burgemeester Annemarie Penn-te Strake over tot het sluiten van de winkels in de binnenstad. Volgens een woordvoerder zijn er onder meer veel Belgen in de stad.

„Gezien de vele auto’s op de toegangswegen en rond de garages dreigt het veel te druk te worden”, waarschuwt de burgemeester. „Daarom een dringende oproep om niet meer naar de binnenstad te komen. Als het te druk wordt, ben ik genoodzaakt om winkels te gaan sluiten. Heel teleurstellend om te zien dat met name (buitenlandse) toeristen zich niet aan de maatregelen en adviezen houden.”

Code rood in Maastricht: dringende oproep om niet naar de stad te komen
Maastricht, zaterdagmiddag. Foto: Jo Smeets
Door Door redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →