Grosjean stapt wonder boven wonder levend uit vuurzee na krankzinnige crash

Bron © AD

Afbeelding: EPA

De start van de Grand Prix in Bahrein is zondagmiddag overschaduwd door een zware crash van Romain Grosjean. De coureur van Haas schoot in de eerste ronde snoeihard van de baan. Zijn auto boorde zich na een touche met Daniil Kvyat hard in de vangrail, brak in tweeën en vatte vlam.

Even was het onduidelijk hoe het met de 34-jarige Fransman ging, de regie ontweek het ongeval in eerste instantie in afwachting van de ernst van de situatie.

Al snel bleek Grosjean het brandende voertuig zelfstandig te hebben verlaten. Toen die beelden in de pitstraat werden getoond, klapte teamgenoot Kevin Magnussen voor Grosjean. Achter de safetycar was het hele veld inmiddels tot stilstand gekomen in de pitstraat.

Met ondersteuning van het medisch personeel werd Grosjean, duidelijk aangeslagen, naar de ambulance begeleid. De halo heeft duidelijk zijn leven gered, want Grosjean schoot letterlijk dwars door de vangrail heen.

Grosjean stapt wonder boven wonder levend uit vuurzee na krankzinnige crash
Foto: AD/Pool via Reuters

Max Verstappen had bij de start een plek gewonnen. Hij passeerde Valtteri Bottas, die slecht wegkwam vanaf plek twee. Sergio Perez drong nog even aan, maar dat liet Verstappen niet gebeuren.

In afwachting van de reparatie van de vangrail ligt de wedstrijd zeker 45 minuten stil.

Door Rik Spekenbrink