CDA Maastricht: stimuleer bouw middencategorie

Les Mouleurs, nieuwbouw in de duurdere klasse. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht moet de bouw van woningen in de middencategorie stimuleren. Het CDA dient daarover volgende week een motie in.

In de structuurvisie wonen Zuid-Limburg hebben gemeenten een compensatieregeling afgesproken (voor elke nieuwe woning een bestaande woning slopen, als dat niet kan een vergoeding in het sloopfonds storten). Het CDA constateert dat er nu veel dure woningen en veel sociale huur gebouwd worden. „Het middensegment lijkt stilgevallen”, zegt raadslid Mat Brüll. Door te stoppen met compenseren moeten starters en senioren weer meer kansen krijgen.

De Liberale Partij Maastricht wil daarnaast via een doelgroepenverordening in bestemmingplannen vastleggen voor welke doelgroepen gebouwd moet worden.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen