Het verhaal van Nicky Verstappen aflevering 8: ‘Eindelijk een dader’

Een schuchtere 11-jarige jongen uit Heibloem die van voetballen houdt en in een Ajax-pyjama slaapt. Op 11 augustus 1998 wordt hij tijdens een zomerkamp dood gevonden op de Brunssumerheide. Zijn ouders zijn ontroostbaar. Heibloem is geschokt. De gemeenschap is gebroken.

Meer dan 20 jaar later is het nog steeds een raadsel wat er met het jongetje is gebeurd. Toch lijken antwoorden nu eindelijk binnen handbereik. Na het grootste DNA-onderzoek dat Nederland ooit kende, brak de zaak plots open. En kwam er opeens een verdachte bovendrijven: Jos Brech. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter. Zou hij meer kunnen vertellen over de laatste uren van Nicky?

Lees ook: Weer bijna miljoen kijkers voor documentaire Nicky Verstappen

Verslaggever Judith Janssen vertelt in deze podcastserie over de afgelopen 22 jaar in ‘Het verhaal van Nicky Verstappen’.

Luisteren?

Luister aflevering 8 ‘Eindelijk een dader’ hieronder of via Apple Podcast, Spotify en andere podcast-apps.

Wil je meer horen? Klik hier om alle aflevering te luisteren.

Aflevering 8: ‘Eindelijk een dader’

Moeder Berthie heeft inmiddels meer dan 8000 kaarsjes aangestoken. Één kaarsje voor elke dag dat ze haar 11-jarige zoon Nicky niet meer heeft gezien En dat zal ze blijven doen, totdat ze alle antwoorden heeft gekregen.

Vandaag, 20 november 2020, zal ze van de rechtbank Limburg in ieder geval op één vraag een antwoord krijgen: Is Jos Brech de dader? Na 22 jaar, 14 weken en 5 dagen spreken de rechters zich uit over de rol van de hoofdverdachte bij de verdwijning en Nicky’s dood.

De spanning is voelbaar. De familie Verstappen zit zwijgend naast elkaar. Steun en toeverlaat Peter R. de Vries flankeert de nabestaanden. Ook hoofdverdachte Jos Brech heeft last van spanning, zo heeft zijn advocaat Gerald Roethof laten weten. Maar zijn geweten is rein.

Als de rechtbank aan het eindoordeel is toegekomen, vertrekt Brech geen spier.

Door Judith Janssen, Rik van Hulst, Marco van Kampen en Joris Peeters

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Leudal

Gemeenteberichten