Auto rijdt stoep op bij winkel in Maastricht, voetganger raakt gewond

Bij een ongeluk in Maastricht is vrijdagmiddag een voetganger gewond geraakt.

Een automobilist ramde rond tien over één op het Voltaplein een paar paaltjes van de fietsenstalling en kwam vervolgens op het trottoir terecht. Een 34-jarige voetganger die net een winkel uit kwam, werd aangereden. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand tegen kistjes met uien die buiten stonden bij exotische supermarkt Dunya.

De voetganger raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Auto rijdt stoep op bij winkel in Maastricht, voetganger raakt gewond
Foto: Orange Media

Vluchten

Volgens eigenaar Chivan Fares van Dunya zou de nog jonge automobilist met hoge snelheid door de bocht zijn gekomen en daar vervolgens de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt. Toen Fares na de klap naar buiten liep, vond hij naar eigen zeggen de klant op de grond, met een verwonding aan zijn knie.

Auto rijdt stoep op bij winkel in Maastricht, voetganger raakt gewond
De auto reed dwars door fietsenrekken heen. Foto: De Limburger

Volgens de politie is er geen opzet in het spel. De automobilist raakte niet gewond en is volgens een woordvoerder naar het bureau gebracht voor het afleggen van een verklaring. De raadsleden Tiny Meese en Jo Smeets waren net in de buurt en ontfermden zich over de 22-jarige automobilist. „Hij was de kluts kwijt en erg bezorgd om de gewonde man. Hij zei de auto pas een dag te hebben. De remmen zouden dienst geweigerd hebben.”

De gevel van de winkel is licht beschadigd, de etalageruit gebarsten. De zwaar beschadigde auto is door een takelbedrijf afgevoerd. De recherche onderzocht alle sporen om exacte toedracht helder te krijgen.

Door Merel Visscher

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →