Uit solidariteit met de horeca lopen vrienden van Schimmert naar Den Haag om verhalen af te leveren bij het kabinet

 © eigen beeld

SCHIMMERT -

„Wij horecamensen kunnen het niet langer aanzien hoe onze branche langzaam stuk gaat. Dit kan zo niet langer!” Eetcafé Mareveld in Schimmert begint daarom donderdag aan een solidariteitsloop.

Siebrand Vos

De Horecasolidariteitsloop wordt gehouden in zeven etappes. Iedereen die wil meelopen, desnoods alleen een stukje of één etappe, kan onaangemeld meedoen, zegt Jules Horsmans van eetcafé Mareveld. Samen met zijn bedrijfsleider Kevin Immerzeel en Oby Schouteten (social media) nam hij het initiatief tot de loop.

Horsmans: „Wij proberen in alle veertien start- en aankomstplaatsen verhalen uit de horeca op te tekenen. Ondernemers, klanten, iedereen die kan zeggen waarom de horeca weer open moet, kan dat via onze Facebookpagina en onze website doen. Zo hopen we het kabinet een pakket overtuigende verhalen te overhandigen.”

Lees ook: Explosieve notitie van ministerie: ‘Opengooien horeca leidt tot minder besmettingen’

Binnenhof

De loop start op donderdag 10 december om 11.00 uur bij Mareveld in Schimmert en eindigt 16 december op het Binnenhof in Den Haag. Onderweg pikken ze onder meer een symbolische sleutel op die maandag door de plaatselijke horeca is ingeleverd bij de Roermondse wethouder Angely Waajen.

Lees ook: Hartenkreet van Limburgse horeca op Black Monday: ‘Dit houden we niet langer vol, de reserves zijn op’

Onhoudbaar

De situaties begint voor veel collega’s onhoudbaar te worden, zegt Horsmans. Zelf heeft hij nog het voordeel dat er een camping bij de zaak hoort. „Maar het wordt er niet vrolijker op.”

Informatie: www.facebook.com/HorecaLoopt en horecasolidariteitsloop.com.
Parcours:
10 december: Etappe 1 Schimmert - Thorn
11 december: Etappe 2 Thorn - Leende
12 december: Etappe 3 Leende - Oirschot
13 december: Etappe 4 Oirschot - Oosterhout
14 december: Etappe 5 Oosterhout - Dordrecht
15 december: Etappe 6 Dordrecht - Delft
16 december: Etappe 7 Delft - Den Haag

Meest gelezen

Gemeenteberichten