Regisseur Norbert ter Hall maakt aflevering van hitserie Tatort

 © Unknown

Regisseur Norbert ter Hall mag dit seizoen een aflevering van de iconische Duitse hitserie Tatort maken. Ter Hall is de eerste Nederlandse filmer in lange tijd die deze eer te beurt valt.

De regisseur is momenteel in Berlijn voor de opnames van de aflevering, die medio 2021 op televisie te zien zal zijn.

Die Dritte Haut, zoals de anderhalf uur durende episode heet, vertelt over een moord die zich afspeelt in de competitieve Berlijnse huizenmarkt. Het is een van de afleveringen van de langlopende reeks die dit seizoen in de Duitse hoofdstad worden gedraaid. Ook de Nederlandse cameraman Richard van Oosterhout, die met Ter Hall diverse series en films maakte, zit momenteel in Berlijn vanwege de Tatort-episode.

Voor Ter Hall is het de eerste maal dat hij een productie draait in het buitenland. „Het gebeurt maar zeer zelden dat Nederlanders worden gevraagd”, stelt hij met trots. „Chiem van Houweninge heeft in de jaren tachtig in de serie gespeeld en een paar afleveringen geschreven. En Ben Verbong maakte een jaar of vijftien terug een Tatort.” Hij kwam in contact met de Duitse producent van Tatort omdat deze nadenken over een Duitse remake van de Nederlandse hitserie A’dam-EVA die Ter Hall met scenarist Robert Alberdingk Thijm maakte.

Gouden Kalveren

Ter Hall noemt het „een zeer grote eer om gevraagd te worden, zeker in dit jubileumjaar.” Tatort bestaat vijftig jaar, een mijlpaal waar de Duitse zender Das Erste groots mee uitpakte. „De serie is een fenomeen, afleveringen worden nog steeds door zeker zes, zeven miljoen mensen bekeken. Voordat corona uitbrak, waren er zelfs wekelijke Tatort-events in Berlijnse kroegen.”

Ter Hall maakte recent in Nederland de speelfilms De Belofte van Pisa en Mi Vida, die dit najaar allebei meerdere Gouden Kalveren in de wacht sleepten.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws