Schutterij St. Martinus uit Houthem ziet seizoen enigszins goedgemaakt door rol in kerstspecial All You Need Is Love

De Houthemse schutters zijn op kerstavond te zien in de kerstspecial van All You Need Is Love. Afbeelding: Facebook Schutterij St. Martinus

Schutterij St. Martinus uit Houthem St. Gerlach speelt een rol in de kerstspecial van het populaire televisieprogramma All You Need Is Love. Dat verklapte de schutterij op haar Facebook-pagina.

Het was al bekend dat Valkenburg als decor diende voor opnames van de show, die doorgaans vooral geliefden uit alle windstreken bij elkaar brengt. Wie goed heeft opgelet zag de schutterij wellicht al voorbijkomen in de promo voor het programma op RTL4.

Lees ook: Wapenbroeders leveren met tinnen maquette van Gouden Koets een huzarenstukje van formaat

„Denk je aan Limburg, dan denk je aan schutters, aan tromgeroffel en klaroengeschal en aan al het mooie dat de schutterscultuur te bieden heeft”, is op de website van St. Martinus te lezen. „Dat was de productie ook opgevallen. Daarom werd ons gevraagd om te figureren in één van de verrassingen van de show, bij Chateau Neercanne.”

Voor St. Martinus was de rol in All You Need Is Love een opsteker na een seizoen dat vooral werd gekenmerkt door afgelaste evenementen. „We misten elkaar en hetgeen ons ons schuttershart sneller laat kloppen. Het antwoord op de vraag of we wilden deelnemen was dan ook snel gegeven: ja! Wij kijken in elk geval terug op een onvergetelijke ervaring die niemand ons meer afneemt.”

Wie de schutters in actie wil zien of graag een vleugje liefde meepikt, kan op kerstavond 24 december om 20.30 terecht op RTL4.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten