Geen missen op kerstavond in Banholt, Noorbeek, Reijmerstok en Scheulder

Parochiecluster Terlinden heeft alle missen op kerstavond geschrapt. © Cluster Terlinden

Eijsden-Margraten -

Parochiecluster Terlinden, waaronder de parochies van Banholt, Noorbeek, Reijmerstok en Scheulder vallen, heeft in navolging van het bisschoppelijk besluit besloten dat alle missen op kerstavond komen te vervallen.

Redactie

Het cluster meldt: „Vertegenwoordigers van de parochiebesturen zijn bij elkaar geweest en hebben met pijn in het hart besloten om de vieringen op kerstavond niet door te laten gaan conform het advies van de bisschoppenconferentie."

Lees ook: Column: Geen nachtmis, helemaal niets in dit vervloekte coronajaar

De Nederlandse bisschoppenconferentie besloot naar aanleiding van de toespraak van minister-president Mark Rutte op maandag 14 december dat in Rooms-katholieke kerken dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden. Dat betekent concreet dat tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur geen publieke vieringen worden gehouden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Eijsden-Margraten
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten