Nacht van Gulpen gaat ook dit jaar niet door: ‘Zonder muziek en gezelligheid wordt het een Nacht zonder ziel’

Tijdens de Nacht van Gulpen in juni 2017. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Nacht van Gulpen gaat ook dit jaar niet door, onder meer omdat het „allerminst zeker” is dat er in juni publiek bij aanwezig mag zijn. Dat laat de organisatie „met pijn in het hart” weten.

De Neubourg-tocht en de Mini-Nacht worden evenmin georganiseerd. „In maart beginnen altijd de trainingstochten. We zien het niet gebeuren dat we in maart met een groep van 120 tot 150 personen op stap kunnen. Dit is met de eis van de anderhalve meter afstand niet te realiseren qua beveiliging en organisatie.”

Duizenden personen

Verder voert de organisatie onder meer als argument aan dat het in juni weliswaar misschien mogelijk is om wandeltochten te organiseren, maar dat het ook dan onzeker is of er publiek bij mag zijn. „We spreken immers van een evenement met een start en een finish met muziekprogramma en een bezoekersaantal van enkele duizenden personen.”

Zonder ziel

Een Mini-Nacht zonder publiek (ouders en grootouders) die de jeugdige deelnemers ontvangen, is voor de kinderen geen echte Mini-Nacht, concludeert de organisatie. En „een Nacht van Gulpen of Neubourg-tocht zonder bijbehorende intocht met muziek en gezelligheid wordt een Nacht van Gulpen zonder ziel”.

Financieel

Daarnaast acht de organisatie het financieel niet verantwoord om voor het tweede jaar achter elkaar volledige voorbereidingen te treffen voor een evenement dat op een later tijdstip toch geannuleerd moet worden. Ze gaat nu vol voor de organisatie van een „echte” Nacht van Gulpen op 18/19 juni 2022.

Lees ook: Ook Nacht van Gulpen gaat dit jaar niet door

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Gulpen-Wittem