Trump bekijkt mogelijkheden om eigen platform te bouwen

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump bekijkt de mogelijkheden om met een eigen communicatieplatform te komen. Dat schreef de hij op het officiële twitteraccount (@potus) van de Amerikaanse president, niet lang nadat het persoonlijke account van Trump door de microblogdienst op zwart was gezet.

Enkele minuten nadat Trump de aankondiging deed, werd het bericht alweer door Twitter verwijderd. Trump probeerde op dat kanaal ook zijn grieven voor het op zwart zetten van zijn persoonlijke account via het presidentiële account te publiceren, maar ook die berichten waren maar kort te lezen.

Stem

In een van de verwijderde berichten zei Trump dat Twitter „samenwerkt met de Democraten en radicaal-links” om zijn account te verwijderen en hem en „75 miljoen patriotten die voor me hebben gestemd” het zwijgen op te leggen. „Ze kunnen ons niet het zwijgen opleggen! Twitter is er niet voor vrije meningsuiting, maar om de gemeenste mensen ter wereld een stem te geven,” schreef Trump.

Het account @potus komt na de machtsoverdracht op 20 januari in handen van nieuwgekozen president Joe Biden. De 33,4 miljoen volgers die het account momenteel heeft, verhuizen niet mee naar Biden, meldde Twitter eind december.

Lees ook: Twitter blokkeert Trump permanent vanwege risico op aanzetten tot geweld

Door Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen