Maasheggen-visie roept vragen op bij KERN

KERN heeft vragen over de Maasheggen in gemeente Bergen. Afbeelding: Lé Giesen

KERN heeft vragen gesteld over het visiedocument Maasheggen. De politiek partij vraagt zich onder meer af wat de visie voor de aanwezige boeren in het gebied betekent.

De gemeentes Gennep en Bergen hebben gezamenlijk een visie opgesteld over de Maasheggen die op de oever van de Maas liggen. De heggen moeten in ere hersteld worden en het doel is uiteindelijk een Unesco-status te verkrijgen.

Lees ook: Gemeentes Bergen en Gennep willen Maasheggen aan Limburgse kant herstellen en Unesco-status geven

KERN vraagt het college van B en W van Bergen onder meer waarom niet de mogelijkheid is geboden zienswijzen in te dienen op de visie. Verder wil de partij weten hoe de visie zich verhoudt tot de Landschapsvisie Bergen die in november werd aangenomen door de gemeenteraad. Frans Camps, die de vragen indiende, wil ook nog weten waarom de gemeenteraad niet al in eerder stadium is betrokken bij de visie.

Door Rob Dieleman

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →
Bergen
  1. De artikels worden geladen...