Dertig sollicitanten voor burgemeesterspost in Valkenburg

Het gemeentehuis van Valkenburg in park Dersaborg. Afbeelding: De Limburger

Bij gouverneur Theo Bovens hebben zich dertig kandidaten gemeld voor het vacante burgemeestersambt in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De post komt vrij omdat de huidige burgemeester Jan Schrijen per 1 maart aanstaande terugtreedt. Schrijen vertrekt tijdig zodat zijn opvolger zich ruimschoots voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kan inwerken, geeft hij aan.

Lees ook: Valkenburgs burgemeester Jan Schrijen: ‘Dit is het juiste moment om te stoppen’

Op de vacature hebben twintig mannen en tien vrouwen gereageerd. De VVD is met elf sollicitanten het sterkste vertegenwoordigd. Vanuit het CDA willen vijf mensen burgemeester worden in Valkenburg, vanuit de PvdA drie en vanuit D66 twee.

Verder is er één sollicitant namens de combinatie PvdA/Groen Links. Vier sollicitanten zijn lid van een lokale politieke partij, vier geven aan dat ze partijloos zijn. De verwachting is dat de gemeenteraad in februari al een keuze maakt.

Door René Willems

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten