Rutte: coronabeleid gaat door als kabinet aftreedt

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Wat betreft de coronacrisis blijft het kabinet op volle kracht besluiten nemen, ook als het zou aftreden om de toeslagenaffaire, zegt premier Mark Rutte.

Volgens de minister-president heeft het land dat ook nodig. Het kabinet besluit deze week of het zal opstappen wegens de toeslagenaffaire.

Lees ook: Rutte bevestigt: Nederland blijft tot zeker 9 februari in lockdown

Een snoeihard rapport hierover heeft er ook toe geleid dat veel oppositiepartijen het kabinet willen wegsturen. Zelf opstappen wordt ook besproken, maar volgens betrokkenen zou het voor het kabinet te zwaar wegen om zomaar ontslag te nemen. Een ‘demissionair’ kabinet heeft veel minder slagkracht.

Maar volgens Rutte is het belangrijk dat het kabinet bevoegd blijft om zware coronabesluiten te nemen. „Als het niet formeel is, dan tenminste mentaal. Op corona ben je altijd missionair. Dat is staatsrechtelijk misschien een formaliteit.”

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →