Beroering over stilzwijgende verlenging Belgische lockdown

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / European Press Agency (EPA)

De stilzwijgende verlenging van de Belgische coronamaatregelen had beter uitgelegd moeten worden, geeft de regering toe. Belgen voelden zich door de verlenging met zes weken overvallen.

De maatregelen zouden vrijdag aflopen, als de zes Belgische regeringen weer bijeenkomen voor coronacrisisberaad, maar bleken dinsdagavond voor nog eens zes weken voortgezet. Dat maakten journalisten op uit het Staatsblad - de regering had niet gerept over een verlenging en evenmin een andere datum genoemd.

Dat had anders gemoeten, erkent minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op nieuwszender Radio 1. Maar ze benadrukt dat de maatregelen niet per se allemaal tot 1 maart van kracht blijven. Ze kunnen tussentijds, als de stand van de epidemie het toelaat, gewoon versoepeld worden.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →